skip to Main Content
Werkgever? 085-0471450 | Werknemer? 085-0471456 | Downloads

Iedereen die rijbewijs C (vrachtwagen) of D (bus) of de chauffeurspas Taxi wil aanvragen of verlengen, moet een medische keuring ondergaan. De geldigheid van deze rijbewijzen is 5 jaar. Bestuurders met rijbewijs B van 75 jaar en ouder worden standaard elke 5 jaar medisch gekeurd.

Tijdens de keuring wordt gekeken of iemand aan de normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. De arts beoordeelt de algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. Daarnaast wordt de bloeddruk gemeten en de urine gecontroleerd op suikerziekte. Bij de rijbewijskeuring test de arts ook de gezichtsscherpte (zonder en met eventuele bril of contactlenzen).

Een arts verricht de keuring. Soms wordt op advies van de arts een medisch specialist, zoals een oogarts of neuroloog, ingeschakeld. Na de keuring bepaalt een medisch adviseur van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) of een verklaring van geschiktheid wordt afgegeven.

Bij uw gemeentehuis of stadsdeelkantoor dient u een ‘Eigen Verklaring’ te kopen voordat u uw afspraak heeft met de keurend arts.

Wilt u een rijbewijskeuring aanvragen? Neemt u dan contact met ons op. Wij zullen een afspraak voor u maken.

Wilt u advies op maat? Een pakket compleet passend
bij uw bedrijf en eisen? Maak nu een afspraak.

Back To Top