skip to Main Content
Werkgever? 085-0471450 | Werknemer? 085-0471456 | Downloads

Een werkplekonderzoek heeft tot doel te analyseren of de werkplek dusdanig is ingericht dat de werknemer minimaal gezondheidsrisico loopt. De adviezen zullen moeten leiden tot een concrete verbetering van de werksituatie.

Waarom een werkplekonderzoek?

De werkplek is de plek waar werknemers de meeste tijd doorbrengen. De werkplek kan de oorzaak zijn van beginnende gezondheidsklachten. Een werkplek die niet aansluit bij de situatie van uw werknemer kan leiden tot ziekteverzuim. Daarom is het verstandig na te denken over mogelijke aanpassingen waardoor werken ook gezond blijft. En dat zit soms in kleine dingen: afwisseling, voldoende rust en pauzes, even bewegen of een speciaal hulpmiddel.

Wanneer vraagt u een werkplekonderzoek aan?

  • Bij dreigend langdurig ziekteverzuim. Als één van uw werknemers gezondheidsproblemen heeft en u vermoedt dat het geheel of gedeeltelijk door het werk komt;
  • Bij ziekteverzuim, waarbij het vermoeden bestaat dat de oorzaak in het werk ligt.

De bedrijfsarts of re-integratieadviseur zal dan de mogelijkheid van een werkplekonderzoek met u bespreken. En werkplekonderzoek wordt dan ingezet om de (gedeeltelijke) terugkeer naar het werk te bespoedigen.

De bevindingen naar aanleiding van het werkplekonderzoek zetten we voor u op papier. Concrete aanbevelingen worden op een rij gezet. Ook overzichten van leveranciers op het gebied van meubilair, hulpmiddelen of apparatuur kunnen we aanleveren. Eventueel kunnen we de bevindingen uit het onderzoek mondeling toelichten.

Het onderzoek vindt plaats in het bedrijf. We doen dit altijd terwijl de betreffende medewerker aanwezig is. Dit levert de beste resultaten op. Het onderzoek ter plaatse neemt meestal een half uur tot een uur per werkplek in beslag.

Wilt u advies op maat? Een pakket compleet passend
bij uw bedrijf en eisen? Maak nu een afspraak.

Back To Top