skip to Main Content
Werkgever? 085-0471450 | Werknemer? 085-0471456 | Downloads

WAAR STAAN WIJ VOOR?

Bij Optimaal Werk geloven we dat werknemers het belangrijkste aandeel vormen voor het bestaan en het (financieel of maatschappelijk) resultaat van succesvolle ondernemingen en instellingen. Contente, goed presterende werknemers zijn voor een organisatie de cruciale sleutel naar tevreden klanten en zorgen daarmee uiteindelijk voor het bestaansrecht en positief rendement.

Voor continuïteit van de organisatie zijn in de relatie tussen werkgever en werknemers duidelijke afspraken en een veilige werkomgeving (fysiek en mentaal) een vereiste. Van de werknemer mag toegevoegde waarde gevraagd worden door goed functioneren en loyaliteit. Bij Optimaal Werk vinden we dat een werknemer altijd naar zijn mogelijkheden zijn steentje bij kan dragen. Dit uit zich bijvoorbeeld bij verzuim: ziek is naar onze mening niet per definitie gelijk aan arbeidsongeschikt.

Optimaal Werk levert haar klanten toegevoegde waarde door specialistische kennis, communicatie en vertrouwen. We vinden het daarom belangrijk om gemakkelijk bereikbaar en benaderbaar te zijn. Onze klanten hebben een vaste contactpersoon die de werkgever en haar organisatiecultuur leert kennen. Wettelijke regels zijn in onze dienstverleningen geborgd. In onze integrale adviezen en werkwijze kijken wij naar regels en de gevolgen hiervan als ook naar de belangen van de werkgever en de werknemer.

Werken bij Optimaal Werk betekent dat je open staat om te leren en dat je bijdraagt aan het continu verbeteren van onze dienstverleningen als ook aan klanttevredenheid. Wij staan voor een persoonlijke, pragmatische en heldere manier van werken. Voor een effectief resultaat zitten wij bij voorkeur bij onze klant aan tafel. Want wij geloven dat we in een gesprek van mens tot mens echt tot de kern kunnen komen. Bij iemands verzuim of disfunctioneren willen wij bijvoorbeeld achterhalen wat de oorzaak is. In de oorzaak schuilt immers ook de oplossing. Bij ons is een vereist formulier geen doel op zich maar het sluitstuk van een persoonlijk gesprek met doelstellingen en afspraken.

Optimaal Werk begeleidt werkgevers en werknemers bij elk vraagstuk op het gebied van personeel: op organisatieniveau of individueel op functioneren, gedrag en arbeidsongeschiktheid.

Wij begeleiden bij:

 • arbeidsongeschiktheid van werknemers;
 • lopende verzuimdossiers;
 • de weg naar een WGA-uitkering;
 • het zoeken naar een nieuwe baan;
 • (arbeids)conflicten tussen werkgevers en werknemers (mediation);
 • P&O zaken / HRM diensten;
 • het in dienst nemen van werknemers;
 • (dis)functioneren van werknemers;
 • werknemers die de behoefte hebben aan een vertrouwenspersoon;
 • veilige, passende werkplekken;
 • keuringen van werknemers (waaronder groot rijbewijs, aanstelling);
 • eigen risicodragerschap voor de Ziektewet (ERD Ziektewet);
 • eigen risicodragerschap voor de WGA (ERD WGA);
 • mensen met een uitkering naar een betaalde baan.

Maak kennis met het Optimaal Team

Nikki Gernler
Nikki Gernler
Nikki is… behulpzaam en enthousiast. Ik vind het een leuke uitdaging om onze Casemanagers en Specialisten Werkhervatting zo goed en efficiënt mogelijk in te plannen. Zo kunnen zij zich focussen op waar zij goed in zijn en al hun aandacht richten op werkgevers en werknemers. In mijn vrije tijd  ben ik graag bezig met mijn zoontje, al mijn dieren en studeren.

Nikki Gernler

Verpleegkundige BIG: 59920430330
Hilde Van Houten
Hilde van Houten-de Mooij
Hilde is… enthousiast, loyaal & betrokken. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode en meedenken over oplossingen geeft me energie. Het is mooi als een verzuimdossier op een bevredigende manier wordt afgesloten. Vrije tijd… wandelen over het strand, alleen of met vriendinnen, uit eten gaan & genieten van mijn gezin.

Hilde van Houten-de Mooij

Arbeidsdeskundige
Iels Den Dekker
Iels den Dekker
Iels is … betrouwbaar, praktisch en betrokken Mijn specialiteit is het herkennen van arborisico’s en meedenken in praktische oplossingen. Ik kan blij worden als ik kan bijdragen aan bewustwording van veiligheid- en gezondheidsrisico’s bij bedrijven en werknemers Vrije tijd … mijn gezin, wandelen in de natuur, lezen en klussen

Iels den Dekker

Gecertificeerd Arbeidshygiënist
Bianca Vergunst
Bianca Vergunst

Bianca Vergunst

Casemanager
Annemieke Van Duffelen
Annemieke van Duffelen

Annemieke van Duffelen

Bedrijfsarts BIG: 49043753001
Ellen Steenvoorden
Ellen Steenvoorden

Ellen Steenvoorden

HR Business Partner
Jan Kleberg
Jan Kleberg
Jan is een praktisch ingestelde arbeidsdeskundige. Door mijn uitgebreide ervaring met verschillende bedrijven zoek ik de praktische oplossing die past binnen de kaders van wet en regelgeving. Hiermee streef ik naar een hoge toegevoegde waarde voor opdrachtgevers en medewerkers. Naast het beoordelen of een functie passend is of niet kijk ik graag wat verder in de tijd. Informeer een medewerker daarom over de consequenties van arbeidsongeschiktheid en zoek oplossingen die bijdragen tot continuïteit van inkomen. Ik krijg energie als ik merk dat mijn inzet iets heeft toegevoegd, in welke vorm dan ook. Ook krijg ik energie als ik naast mijn werk ruimte neem om lekker te sporten zoals een stukje hardlopen.

Jan Kleberg

Geregistreerd arbeidsdeskundige
Kees Haak
Kees Haak

Kees Haak

Loopbaancoach
Judith van Kampen
Judith is… eerlijk, duidelijk & direct. Ik stort mij graag op de administratie om alles kloppend te krijgen. Het is een soort puzzel – daar houd ik van. Vrije tijd… mijn gezin, vrienden & sushi.

Judith van Kampen

Financieel medewerkster
Richard Wardenaar
Richard Wardenaar

Richard Wardenaar

Casemanager
Ed Slobbe
Ed Slobbe
‘Het is zoals het is’ zal je me vaak horen zeggen. Ik heb dan ook een hekel aan gedrag als: zich beter voordoen, mooie praatjes en verantwoordelijkheden afschuiven. Maak het alsjeblieft niet mooier dan het is. Niet alleen de inhoud van de boodschap vind ik van belang, net zo belangrijk is hoe iets gezegd wordt. Elkaar in waarde laten en de rust behouden, houdt de omgang plezierig en zorgt ervoor dat we elkaar kunnen blijven verstaan en begrijpen. Het hebben over de inhoud & gedrag ipv op ‘de man’ spelen. Ik probeer me alleen druk te maken over zaken waar ik zelf invloed over heb. Al het andere is nutteloos, zonde van mijn tijd en leidt alleen tot frustraties die me niet verder brengen. Ik probeer hierin te leren, het lukt me namelijk helaas nog niet altijd. Niets menselijks is mij vreemd… Net als ieder ander redeneer ook ik vanuit…

Ed Slobbe

Directeur en register arbeidsdeskundige
Aad Versteeg
Aad Versteeg
Aad is ervaren, betrouwbaar, loyaal en gericht op een plezierige relatie met collega’s en klanten. Mijn specialiteit is het helpen van bedrijven en organisaties bij vraagstukken op het gebied van arbeidsveiligheid. Ik put hierbij uit een ruime ervaring met risico-inventarisaties, veiligheidsmanagementsystemen en het verzorgen van trainingen. Ik ben een positief ingesteld persoon die graag op zoek gaat naar ieders positieve kanten.

Aad Versteeg

Gecertificeerd Hogere Veiligheidskundige
Rob Verkerke
Rob Verkerke
Rob is … enthousiast, beschouwend en direct. Een managementteam of afdeling opnieuw laten inzien wat allemaal al goed loopt en tegelijkertijd te laten beseffen wat beter anders kan om de werkdruk gezond te houden of nog veiliger te kunnen werken… Fantastisch werk. Opsnuiven van de organisatiecultuur en daar in mijn aanpak rekening meehouden… Aangenaam spannend en uitdagend. Natuurlijk voor mijn eigen plezier, maar ook om out-of-the box te kunnen blijven denken, speel ik graag toneel, van productie tot improvisatie en zing ik graag van solo tot samenzang.

Rob Verkerke

Gecertificeerd Arbeids- en Organisatiedeskundige
Back To Top